Piept de pui marinat

12 decembrie 2016   Rețete cu carne

Puiul va fi mai delicios dacă este lăsat la marinat în acest sos. În scurt timp, va deveni reţeta ta preferată. Încearc-o şi tu!

Ingrediente

120 ml ulei de măsline 120 ml oţet balsamic (sau oţet obişnuit) 60 ml sos de soia 80 ml zeamă de lămâie 165 g zahăr brun 2 linguriţe rozmarin uscat 2 linguriţe muştar 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper negru măcinat 2 linguriţe usturoi pudră 6 bucăţi piept de pui (aproximativ 1,5 kg)

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru marinată şi le pui într-o pungă resigilabilă. Pui carnea în aceeaşi pungă şi o laşi la marinat cel puţin 4 ore sau chiar 24 de ore, la frigider.

Preîncălzeşti grătarul şi îl ungi cu ulei. Scoţi pieptul de pui de la marinat şi scurgi excesul de sos. Îl frigi câte 5-6 minute, pe fiecare parte, până când carnea este pătrunsă. Stropeşti bucăţile de piept din când în când cu sosul marinat. Laşi carnea să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de servire.

Sursa + foto: www.momontimeout.com

Terină de hering marinat, reţeta pe care trebuie să o încerci

Terină de hering marinat, reţeta pe care trebuie să o încerci

Somon marinat, la grătar

Somon marinat, la grătar

Pui cu usturoi la cuptor – Cum se prepară sosul marinat care îi dă savoare

Pui cu usturoi la cuptor – Cum se prepară sosul marinat care îi dă savoare

Mai multe