Piept de pui mediteraneean
Astăzi îţi recomandăm să găteşti piept de pui mediteraneean. Va fi, pur şi simplu, delicios.
Ingrediente
2 piepți de pui, fără piele și os
2 lămâi
3 căței de usturoi
1/2 cană măsline verzi, tăiate felii
2 linguri ierburi mediteraneene uscate (oregano, busuioc, cimbru)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare și piper
1 căpățână de usturoi copt
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Coci usturoiul: tai partea superioară a căpățânii, o pui într-o folie de aluminiu, stropești cu puțin ulei de măsline și presari sare și piper. Sigilezi folia de aluminiu și îl dai în cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Pregătești marinata: amesteci zeama și coaja de la o lămâie cu usturoiul proaspăt mărunțit, ierburile mediteraneene, uleiul de măsline, sarea și piperul.
Feliezi pieptul de pui pe lung, îl așezi într-un recipient și torni marinata, asigurându-te că feliile sunt bine acoperite. Lași în frigider 30 de minute. Încingi grătarul la foc mediu-ridicat, așezi carnea și o gătești 6-8 minute pe fiecare parte sau până când este bine rumenită și gătită în interior. Timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea pieptului de pui. Servești pieptul de pui cu felii de lămâie și măsline alături de usturoiul copt. Poți adăuga și pătrunjel proaspăt pentru un plus de aromă.