Piept de pui picant

9 martie 2018   Rețete cu carne

O reţetă uşoară de fel principal sau cină gustoasă.

De ce ai nevoie ca să faci piept de pui picant:

2 piepţi de pui fără os 200 g spanac proaspăt sau congelat 200 ml vin alb 50 ml suc de roşii 4 căţei usturoi 2-3 fire cimbru 1 ardei iute roşu 2 linguriţe paprică 50 ml ulei sare piper

Cum prepari piept de pui picant:

Tai pieptul de pui şi-l pui într-un bol. Îl dai cu sare, piper, cimbru, paprică, îl stropeşti cu ulei şi îl amesteci. Încingi puţin ulei, mărunţeşti usturoiul şi-l sotezi în uleiul încins. Amesteci, adaugi carnea, o rumeneşti pe ambele părţi şi torni jumătate din cantitatea de vin. Îl laşi la foc mic, având grijă să întorci bucăţile de carne din când în când. După ce s-a evaporat alcoolul adaugi spanacul, amesteci şi torni restul de vin şi sucul de roşii.

Ţii pe foc până când se evaporă vinul, adaugi ardeiul iute tăiat fin şi opreşti focul.

Mai multe