Piept de pui picant rumenit la cuptor
Delicios, crocant şi uşor de preparat, pieptul de pui picant rumenit la cuptor te îmbie să-l încerci!
Ingrediente pentru piept de pui picant rumenit la cuptor
2 bucăţi piept de pui dezosat, fără piele
1 ceapă
3 căţei de usturoi
zeama de la 1 lămâie
½ linguriţă zahăr
sare, după gust
2-3 linguri ulei
piper negru, după gust
2 linguri boia picantă
1 legătură ceapă verde
Cum se prepară pieptul de pui picant rumenit la cuptor
Tai bucăţile de piept de pui pe jumătate. Pui într-un blender ceapa, usturoiul, lămâia, sarea, zahărul şi uleiul şi le mixezi până se omogenizează. Ungi carnea cu aceast amestec, pe ambele părţi, o acoperi şi o dai 2 ore la frigider.
Într-o tigaie cu ulei încins, pui bucăţile de pui, le laşi 5 minute pe foc, apoi le transferi într-o tavă unsă cu ulei, turnând zeama lăsată de ele. Presari piperul şi boiaua picantă. Dai la cuptorul încins aproximativ 25 de minute. Când e gata, decorezi cu fâşii de ceapă verde.
Sursă: http://www.stumbleupon.com