Piept de pui umplut cu pesto, roșii și măsline
Pieptul de pui umplut cu pesto, roșii și măsline este perfect pentru perioadele de dietă.
Ingrediente
600 g piept de pui
80 g sos pesto verde
100 g roșii cherry, tăiate cubulețe
60 g măsline verzi, fără sâmburi
20 g parmezan ras sare piper
2 linguri ulei de măsline
½ legătură pătrunjel verde
½ lămâie, pentru servit
Mod de preparare
Tai carnea pe lungime, făcând un buzunar adânc, cu grijă să nu îl tai complet. Sărezi și piperezi bine interiorul și exteriorul piepților. Umpli buzunarele cu sosul pesto și roșiile tocate. Prinzi marginile cu scobitori sau le legi ușor cu sfoară alimentară ca să nu iasă umplutura.
Încingi o tigaie cu ulei de măsline și rumenești pieptul de pui umplut câte 3-4 minute pe fiecare parte, până prinde crustă. Transferi într-o tavă mică și dai la cuptor 20 de minute, până când carnea e bine pătrunsă. Scoți și lași 5 minute să se odihnească.
Tai felii groase, adaugi măslinele, parmezanul ras și pătrunjelul tocat. Servești cu felii de lămâie.