Pilaf sârbesc cu pipote

16 martie 2015   Rețete cu carne

Acest pilaf sârbesc cu pipote este simplu de preparat şi este şi foarte gustos. La prânz ori la cină este un fel de mâncare care va fi gustul tuturor!

Ingrediente pentru pilaf sârbesc cu pipote

2 dovlecei 2 ardei graşi 1 ceapă mare 2 roşii 200 ml ulei 250 g orez sare piper 2-3 linguri pătrunjel tocat fin

Pentru pipote

400 g pipote de pui

1 ceapă

3 linguri bulion

sare

2 căţei usturoi

1 foaie dafin

1 lingură ulei

pătrunjel

Mod de preparare pentru pilaf sârbesc cu pipote

Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai julien şi o căleşti în uleiul încins. Dovleceii, curăţaţi de coajă, îi tai felii. Toci ardeii feliuţe subţiri. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi ardeii şi dovleceii şi laşi încă 5-6 minute la foc mic.

Speli orezul în 2-3 ape reci, îl scurgi şi îl pui la fiert cu 4 căni de apă peste legumele călite. Sărezi şi piperezi după gust, aşezi vasul pe o tablă pusă pe flacăra aragazului şi laşi să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.

Cureţi roşiile, le tai bucăţele şi le pui peste orez. Laşi acest orez sârbesc să mai fiarbă încă 10 minute, acoperi vasul şi-l dai deoparte 1 oră. Presari pătrunjelul tocat fin şi serveşti acest orez sârbesc călduţ sau rece.

Cureţi pipotele bine, le tai zgârciurile în exces, le speli şi le laşi la scurs. Căleşti ceapa şi pipotele în ulei. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, presari sare, adaugi foaia de dafin şia coperi cu apă. Laşi al fiert cam 45 de minute. Verifici dacă sunt gata, adaugi usturoiul feliat, bulionul şi mai laşi 10 minute. dai la o parte de pe foc, presari pătrubnjel tocat şi serveşti împreună cu orezul. Şi gata cel mai bun pilaf sârbesc cu pipote!

Mai multe