Pizza carbonara
Cei care adoră pastele carbonara nu vor rezista tentaţiei să încerce această pizza cu ou, brânză şi bacon. Par ingredientele perfecte, nu-i aşa?
De ce ai nevoie pentru pizza carbonara
1 bucată aluat de pizza
ulei de măsline
200 g bacon
200 g brânză
50 g parmezan
2 gălbenuşuri
1 căţel de usturoi
piper
400 g mozzarella
pătrunjel
Cum se prepară pizza carbonara
Dai drumul la cuptor. Întinzi aluatul de pizza în forma dorită, îl stropeşti cu ulei de măsline şi-l dai la cuptor 7-8 minute.
Căleşti baconul tocat până devine crocant, apoi îl scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Separat, amesteci brânza rasă cu parmezanul, gălbenuşurile, usturoiul pisat, piperul şi jumătate din cantitatea de bacon.
Pui pe mijlocul foii umplutura, iar pe margini mozzarella rasă şi restul de bacon. Dai din nou tava la cuptor 12-15 minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.