Pizza cu anghinare şi ciuperci
Atunci când pregăteşti anghinarea, tai partea superioară a anghinarei, înlături mijlocul şi tulpina şi o pui la fiert pentru 30 de minute. O poţi pregăti şi sotată, pane sau la cuptor, cu peşte sau cu pui.
Ingrediente (1 pizza)
250 g făină 25 g drojdie 2 linguri ulei de măsline 150 ml apă 2 linguri pastă de tomate 2 ciuperci 100 g mozzarella 2 anghinare din conservă 2 felii şuncă busuioc uscat
Mod de preparare
Frămânţi un aluat din făină, drojdie, ulei de măsline, un praf de sare şi apa călduţă. Laşi aluatul la crescut, apoi întinzi o foaie rotundă de 5 mm grosime. O ungi cu pasta de tomate, amestecată cu puţin busuioc. Pui mozzarella tăiată bucăţele, ciupercile tăiate felii şi anghinarea tăiată bucăţi. Dai pizza la cuptor pentru 35 de minute. După ce o scoţi, o decorezi cu feliile de şuncă tăiate.