Pizza cu bacon. Reţetă pentru mic dejun FOTO

11 mai 2016   Rețete cu carne

Dacă nu mai ştii ce să mănânci la micul dejun, încearcă această reţetă de pizza cu bacon. Este un preparat simplu, pe care îl poţi încerca în dimineţile de weekend, care combină aromele delicioase pe care le adori la micul dejun: ouă, bacon, caşcaval şi pâine.

Ingrediente

Pentru blatul de pizza

150 ml apă ½ linguriţă zahăr 1 linguriţă drojdie uscată 250 g făină 3 linguri ulei ½ linguriţă sare

Pentru decorat

1 lingură ulei de măsline

7-8 ouă

6 felii de bacon

100 g caşcaval ras

100 g caşcaval cheddar ras

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Faci un aluat din apă, drojdie, zahăr, sare, făină şi ulei. Frămânţi bine coca, apoi o laşi la dospit 30 de minute.

Întinzi aluatul bine cu făcăleţul, îl pui într-o tavă unsă cu ulei. Aşezi aluatul de pizza şi îl dai cu ulei de măsline. Înţepi cu furculiţa coca, din loc în loc, şi dai la cuptor 7-8 minute.

Între timp, căleşti baconul într-o tigaie. Când e gata, îl scoţi, dar laşi grăsimea în tigaie, tai baconul şi îl laşi deoparte.

Pui ouăle într-un castron şi le baţi, apoi le torni în tigaia cu ulei şi le prăjeşti. Când sunt gata, le pui peste blatul de pizza, presari caşcavalul ras şi baconul. Dai la cuptor încă 4-5 minute, iar la final serveşti această pizza cu bacon cât este caldă, la micul dejun.

Mai multe