Plăcintă cu carne de miel
Cum de pe masa de sărbătoare, carnea de miel este nelipsită, îţi propunem o reţetă bună de tot. Învaţă cum se prepară plăcintă cu carne de miel.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu carne de miel
750 g pulpă de miel tocată
1 lingură ulei de măsline
1 morcov
½ ţelină
1 ceapă
2/3 cană mazăre
¼ cană vin roşu
¼ cană supă de carne sau de legume
2 linguri pastă de tomate
1 conopidă
2 căţei de usturoi
2/3 cană lapte
1 cană unt
sare, piper
pătrunjel tocat
Cum se prepară plăcinta cu carne de miel
Căleşte în ulei de măsline carnea de miel 5 minute, după care adaugă ceapa, ţelina şi morcovul tocat. Când ceapa devine sticloasă, iar carnea s-a pătruns adaugi mazărea, supa de legume sau de carne, vinul şi pasta de tomate. Asezonează cu sare şi piepr şi amestecă până se evaporă lichidul. Separat, rupe conopida în bucheţele şi fierbe-o în apă cu sare. Când s-a înmuiat, o blendezi, împreună cu laptele, căţeii de usturoi, untul şi sare şi piper. Răstoarnă carnea într-o tavă, iar deasupra pune piureul de conopidă. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Presari pătrunjel înainte să serveşti.
Sursa foto http://www.everylastbite.com