Plăcintă cu carne de porc

19 septembrie 2014   Rețete cu carne

Placinta cu carne de porc este ideală pentru aperitiv, dar şi ca prânz pentru pacheţelul de la serviciu.

Pentru aluat: › 15 linguri ulei › 15 linguri apă minerală › 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie › făină cât cuprinde › 1 praf de sare Pentru umplutură: › 5 ardei capia copţi şi curăţaţi › 1-2 buc. praz tocat › 500 g brânză de capră › 2 cotlete de porc fără os › sare › piper Pentru decor: › 1 ou bătut › frunzuliţe de busuioc

Pui făina într-un vas, torni praful de copt, uleiul, apa minerală şi sarea şi frămânţi un aluat până ţi se dezlipeşte de pe degete. Dai la frigider.

Dai cotletele cu sare şi piper şi le frigi, pe o parte şi pe cealaltă, 10 minute, într-o tigaie de teflon fără ulei, apoi le scoţi pe o farfurie. Zdrobeşti brânza cu o furculiţă, pui prazul tocat şi amesteci energic.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi două foi de mărime potrivită.

Pui pe fiecare foaie fâşii de ardei, întinzi amestecul de brânză, aşezi cotletul fript şi înfăşori aluatul. Ungi cu ou bătut.

Procedezi la fel şi cu a doua foaie. Aşezi în tava tapetată şi dai placinta cu carne de porc la cuptorul încins în prealabil.

Ţii placinta cu carne de porc aproximativ 2 ore, la foc moale. Pentru un gust inedit, dacă vrei, poţi servi friptura în aluat cu busuioc verde.

Placinta cu chiftele si legume

Placinta cu chiftele si legume

Placinta de pui cu legume

Placinta de pui cu legume

Placinta din legume cu branza

Placinta din legume cu branza

Mai multe