Plăcintă cu chiftele şi legume

13 ianuarie 2016   Rețete cu carne

Combinaţia perfectă de gusturi şi arome pentru orice gurmand este această plăcintă cu chiftele şi legume.

Ingrediente pentru plăcintă cu chiftele şi legume

Pentru aluat 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare

400 g carne tocată (amestec vită cu porc)

1 ceapă

1 ou

2 căţei de usturoi

½ legătură pătrunjel verde

sare

piper

3 linguri ulei

2 roşii

1 morcov

100 g mazăre

1 ardei gras

1 ceapă

cimbru

sare

piper

Mod de preparare pentru plăcintă cu chiftele şi legume

Din ingredientele menţionate, prepari un aluat omogen şi elastic, pe care-l laşi la rece circa 30 de minute. Între timp, amesteci carnea tocată cu ceapa şi verdeaţa tăiate mărunt, oul bătut uşor, usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Din amestecul obţinut, modelezi chiftele rotunde potrivite ca mărime, pe care le rumeneşti în ulei bine încins, apoi le scoţi pe prosoape absorbante şi le păstrezi calde.

Separat, căleşti în puţin ulei încins legumele curăţate şi tăiate după preferinţă, amestecând mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului. Adaugi cimbru, sare şi piper, după gust. Când legumele sunt bine pătrunse, le laşi deoparte ca să se răcească. Întinzi aluatul într-o foaie mai grosuţă, tapetezi cu ea o formă rotundă de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând capetele foii de aluat să depăşească mărimea formei pentru a acoperi parţial plăcinta. Torni în mijlocul formei legumele călite şi chiftelele, acoperi cu foaia de aluat, lăsând mijlocul descoperit, şi coci plăcinta cu chiftele şi legume, la foc potrivit, circa 45-50 de minute.

Mai multe