Plăcintă cu crenvurşti de pui

21 ianuarie 2015   Rețete cu carne

Când nu ştii ce să mai găteşti, o idee ar fi să încerci aluaturile cu diverse umpluturi. Sunt bune şi reci, şi calde, cu carne sau fără, în funcţie de preferinţe.

Ingrediente

Pentru aluat

5 ouă 1 cană făină sare, după gust 4 linguri ulei

Pentru umplutură

6 crenvurşti de pui

1 fir de praz, spălat şi tăiat rondele

1 ardei gras roşu

1 ardei gras galben

sare

1 legătură pătrunjel

4 felii kaizer

200 g caşcaval răzuit

piper

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă, cu un praf de sare, albuşurile. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, până când obţii o spumă. Încorporezi, pe rând, făina şi gălbenuşurile în albuşuri. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată.

Aşezi în aluat crenvurştii crestaţi, ardeii curăţaţi de cotor şi seminţe şi tăiaţi cubuleţe, rondelele de praz, feliile de kaizer întregi şi presari caşcavalul răzuit. Potriveşti de sare şi piper. Bagi în cuptorul preîncălzit 30 de minute până se rumeneşte. Serveşti călduţă, presărată cu pătrunjel verde.

sursa foto: Profimedia

Mai multe