Plăcintă cu piept de pui şi brânză
Nu-i aşa că vi s-a făcut poftă de o plăcintă cu piept de pui şi brânză? Şi nouă, motiv pentru care am dat fuga la magazin şi am cumpărat cele trebuincioase pentru a prepara delicioasa plăcintă. Dacă vrei să te răsfeţi şi tu cu un astfel de rezultat, încearcă şi tu reţeta.
Plăcintă cu piept de pui şi brânză - Ingrediente
Pentru aluat 1 pachet de foitaj
Pentru umplutură
1 piept de pui
1 ou
200 g brânză de oaie zdrobită cu furculiţa
50 g smântână
2 roşii
ulei
sare
piper
Pentru decor
1 ou bătut
salată verde
rucola
Plăcintă cu piept de pui şi brânză - Cum se prepară
Decongelezi aluatul foitaj, îl întinzi şi ungi fiecare foaie cu ulei. Pentru umplutură, tai pieptul de pui bucăţi de grosime potrivită, le dai cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei pe fiecare parte. Le scoţi şi le dai deoparte.
Amesteci brânza zdrobită cu oul şi cu smântâna. Roşiile le tai jumătăţi, le scoţi sâmburii, apoi le mărunţeşti.Aşezi fâşiile de pui fripte pe aluat, întinzi amestecul de brânză, la fel procedezi şi cu roşiile şi împachetezi aluatul. Ungi cu oul bătut.
„Îmbraci“ o tavă în hârtie de copt, pui foitajul şi dai la cuptor pentru aproximativ o oră sau până capătă o frumoasă culoare aurie. Serveşti cu garnitură de salată verde şi rucola.
Reţetă bosniacă de plăcintă cu carne. Burek
Reţetă bosniacă de plăcintă cu carne. Burek
Plăcintă mediteraneeană cu legume