Plăcintă cu pui
Plăcinta cu pui este un preparat perfect pentru familia fiind preferată atât de adulţi cât şi de copii.
Ingrediente
250 g ciuperci, feliate 2 căţei de usturoi, mărunţit 1 lingură cimbru proaspăt Sare şi piper, după gust 1 pui la rotisor 200 g sos de brânză 2 linguri smântână Sucul de la ½ lămâie 1 aluat foietaj 1 ou bătut
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Într-o cratiţă mare pune puţin ulei de măsline şi pune-o pe foc. Adaugă ciupercile şi sotează-le. Când sunt gata adaugă usturoiul, cimbrul şi mai lasă 30 de secunde pe foc.
Taie puiul în bucăţele mici după ce înlături oasele şi pune-l într-un bol. Adaugă ciupercile, sosul de brânză, smântâna şi sucul de lămâie şi amestecă totul. Asezonează cu sare şi piper, după gust.
Pune umplutura într-o cratiţă şi acoper-o cu aluat de fietaj. Unge foietajul de placinta cu oul bătut şi pune plăcinte cu pui în cuptor pentru 15-20 de minute, până când aluatul se rumeneşte. Scoate placinta cu pui din cuptor şi serveşte cu legume, după preferinţe.
Placinta cu chiftele si legume
Placinta cu chiftele si legume
Sursa: simply delicious food