Plăcintă cu pui

29 august 2014   Rețete cu carne

Plăcinta cu pui este un preparat perfect pentru familia fiind preferată atât de adulţi cât şi de copii.

Ingrediente

250 g ciuperci, feliate 2 căţei de usturoi, mărunţit 1 lingură cimbru proaspăt Sare şi piper, după gust 1 pui la rotisor 200 g sos de brânză 2 linguri smântână Sucul de la ½ lămâie 1 aluat foietaj 1 ou bătut

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Într-o cratiţă mare pune puţin ulei de măsline şi pune-o pe foc. Adaugă ciupercile şi sotează-le. Când sunt gata adaugă usturoiul, cimbrul şi mai lasă 30 de secunde pe foc.

Taie puiul în bucăţele mici după ce înlături oasele şi pune-l într-un bol. Adaugă ciupercile, sosul de brânză, smântâna şi sucul de lămâie şi amestecă totul. Asezonează cu sare şi piper, după gust.

Pune umplutura într-o cratiţă şi acoper-o cu aluat de fietaj. Unge foietajul de placinta cu oul bătut şi pune plăcinte cu pui în cuptor pentru 15-20 de minute, până când aluatul se rumeneşte. Scoate placinta cu pui din cuptor şi serveşte cu legume, după preferinţe.

Placinta cu chiftele si legume

Placinta cu chiftele si legume

Placinta de pui cu legume

Placinta de pui cu legume

Placinta din legume cu branza

Placinta din legume cu branza

Sursa: simply delicious food

Mai multe