Plăcintă cu pui şi bacon

15 mai 2017   Rețete cu carne

Un preparat delicios, plăcinta cu pui şi bacon este ideală atunci când vrei să pregăteşti o masă rapidă, pentru întreaga familie.

Ingrediente

500 g pulpe de pui

100 g bacon, bucăţele

1-2 legături praz, feliate

1 lingură de făină

ulei

250 ml supă de pui

1-2 linguri smântână

800 g piure de cartofi instant

pătrunjel, după gust

50 g brânză cheddar

Mod de preparare

Într-o tigaie, rumeneşti, în puţin ulei, puiul tăiat bucăţele şi baconul, până îşi schimbă culoarea. Adaugi prazul şi mai laşi pe foc, 2-3 minute. Încorporezi făina.  Torni treptat supa şi laşi pe foc, până când obţii un sos. Combini cu smântâna, apoi transferi într-un vas.

Pregăteşti piureul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui în el pătrunjel tocat şi brânza mărunţită. Torni peste carne. Presari extra brânză, dacă doreşti. Dai la cuptorul încins, până se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://realfood.tesco.com

Mai multe