Plăcintă cu pui şi legume

28 februarie 2017   Rețete cu carne

Carnea de pui se prepară repede, este săracă în calorii, dar bogată în proteine. Încearcă pe cât posibil să incluzi în alimentaţia ta puiul de casă sau cel tratat cu cât mai puţini hormoni, pentru o alimentaţie sănătoasă. Este un preparat ideal pentru toate vârstele, constituind o sursă bogată de săruri minerale şi vitamine. Combinat cu legume, formează o umplutură delicioasă pentru o plăcintă făcută acasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti placinta cu pui şi legume

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă medie

frunze de ţelină, după gust

450 g piept de pui

cimbru, după gust

ardei iute, după gust

sare, după gust

piper, după gust

300 g mazăre

2 cartofi, tăiaţi cubuleţe

300 ml supă cremă de ciuperci

100 ml supă pui

1 ou

pătrunjel, după gust

1 pachet foi de plăcintă

Cum pregăteşti plăcinta cu pui şi legume

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Căleşti în ulei ceapa tăiată rondele şi frunzele de ţelină timp de 3 minute. Adaugi pieptul de pui şi condimentezi cu sare şi piper. Laşi pe foc încă 5 minute. Amesteci cu mazărea, cubuleţele de cartofi, supa cremă de ciuperci şi supa de legume. Presari pătrunjel, după gust.

La final, pui în tigaie foile de plăcintă pe care le ungi cu oul bătut. Crestezi conţinutul uşor în câteva locuri. Dai la cuptor 45 de minute, sau până când se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti imediat.

Sursa http://www.jocooks.com

Mai multe