Plăcinte cu carne

2 februarie 2015   Rețete cu carne

Nu mai ştim când am preparat ultima dată această reţetă de plăcinte cu carne, dar credem că este momentul perfect pentru a le încerca din nou.

Ingrediente pentru plăcinte cu carne

Pentru aluat 225 g făină 60 g unt sau margarină 60 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare

200 g carne macră de porc tocată

2 linguri ulei

1 cartof potrivit

1 ceapă

1 morcov

pătrunjel verde tocat

cimbru uscat

tarhon uscat

sare

piper

1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare pentru plăcinte cu carne

Se cerne făina împreună cu sarea şi praful de copt, se amestecă cu untul (sau cu margarina) ­tăiat ­bucăţele, până se obţine un aluat ­nisipos. Se adaugă ­câte o lingură de apă în timp ce se frământă, până când ­aluatul devine omogen şi capătă consistenţa potrivită. Se lasă la frigider circa 30 de minute.

Între timp, se taie ceapa mărunt, se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă carnea tocată, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari şi cartoful tăiat cubuleţe şi se continuă călirea până sunt pătrunse bine toate ingredientele. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se întinde aluatul în foaie subţire, din care se decupează forme rotunde cu raza de 6 cm, folosind o farfurioară pentru desert. Se condimentează umplutura cu pătrunjel, cimbru, tarhon, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se pune câte o lingură din această compoziţie pe rondelele de aluat, se pliază în două, se sigilează marginile apăsând cu degetele şi se aşază într-o tavă unsă şi tapetată cu făină cu marginile în sus.

Se ung plăcintele cu gălbenuşul bătut cu o lingură de apă şi se pun la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30-40 de minute, până se rumenesc. Aceste delicioaase plăcinte cu carne se servesc calde.

Mai multe