Plăcinţele cu carne
Aceste plăcinţele cu carne sunt o variantă de aperitiv pe gustul oricui. Au marele avantaj că pot fi pregătite într-un timp foarte scurt.
Ingrediente pentru plăcinţele cu carne
500 g aluat foietaj 1/2 piept de pui dezosat 2 cepe 4 cârnaţi 50 g unt 1 ou 1 gălbenuş sare piper
Mod de preparare pentru plăcinţele cu carne
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 50 g de unt. Se adaugă cârnaţii tăiaţi cubuleţe, pieptul de pui şi se lasă la foc mic circa 5 minute. Se lasă să se răcorească, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se încorporează oul bătut, amestecând bine ca să se omogenizeze.
Se întinde foaia dezgheţată şi se taie în două pe lungime. Pe prima foaie se aşază jumătate din compoziţie, se pliază şi se lipesc marginile bine. Se taie bucăţi, apăsând marginile unde s-a tăiat. Se procedează la fel şi cu ingredientele rămase. Se aşază bucăţile de ştrudel în tavă, se ung cu gălbenuşul bătut şi se coc în cuptorul încins circa 30 de minute. Şi gata plăcinţelele cu carne!