Pleșcaviță

13 februarie 2025   Rețete cu carne

Pleșcavița este un preparat tradițional sârbesc, asemănător unui burger, dar cu un gust mai intens datorită combinației speciale de carne și condimente.

Ingrediente

400 g carne de porc tocată

400 g carne de vită tocată

1 ceapă

4 căței de usturoi

nucșoară pisată

chimen

coriandru pisat

sare

piper

cimbru

3 g bicarbonat de sodiu

150 ml apă minerală

Mod de preparare

Toci ceapa și o pui la călit într-o tigaie până devine translucidă. Iei de pe foc și lași la răcit.

Pui ceapa răcită într-un castron mare și adaugi peste ea usturoiul tocat, câte 1 linguriță cu vârf de condimente și bicarbonatul, iar la final carnea tocată. Amesteci bine până se omogenizează toate ingredientele, adaugi apa minerală și continui să amesteci până ce carnea devine elastică, la fel ca un aluat. Dai carnea la frigider 2 ore.

Scoți carnea, modelezi 4 bile egale pe care le aplatizezi cât să obții 4 porții de câte un centimetru grosime. Le poți găti la grătar sau într-o tigaie nonaderentă, cu puțin ulei. Se servesc în pită sau cu cartofi prăjiți.

Mai multe