Pogăcele de casă cu jumări şi brânză sărată
Acum când temperaturile de afarăsunt scăzute este cel mai bun moment să deschidem din nou cuptorul. Mai ales când este vorba de aceste delicioase pogăcele.
De ce ai nevoie pentru pogăcele de casă cu jumări şi brânză sărată
Pentru aluat
100 ml ulei
650 g făină
1 cub de drojdie
2 gălbenuşuri
1 praf de sare
400 ml lapte
Pentru umplutură
100 g jumări
100 g brânză sărată
sare, piper
Cum se prepară jumări de casă cu jumări şi brânză sărată
Amesteci toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi-l laşi să crească până se dublează volumul. Pasezi jumările şi asezonezi pasta obţinută cu sare şi piper după gust. Amesteci şi brânza sărată cu piper.
Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi prima foaie. O ungi cu pasta de jumări şi o împătureşti în trei. Întinzi şi a doua foaie şi o ungi cu brânza sărată. O împătureşti la fel. Laşi aluatul să se odihnească 10 minute şi aprinzi cuptorul. Întinzi din nou foaia de aluat cu jumări, aproximativ 1 cm grosime. Decupezi pogăcele şi le aşezi în tavă cu hârtie de copt. Procedezi la fel cu pogăcelele cu brânză. Dai pogăcelele la cuptor până se rumenesc.