Porc dulce-acrişor (reţetă asiatică)

8 februarie 2016   Rețete cu carne

Aceasta este o reţtă originală de porc dulce-acrişor, inspirată din meniul chinezesc al restaurantelor de specialitate.

Ingrediente

500 muşchi de porc, tăiată în cuburi sare 1/4 linguriţă zahăr + 3/4 cană zahăr 1 linguriţă sos de soia + 1/2 linguriţă 1 albuş 2 cepe verzi, tocate 950 ml ulei pentru prăjit 1/2 cană amidon de porumb + 2 linguri 1 lingură ulei de porumb 3 tike ţelină, tăiate în bucăţi 1 ardei gras verde, tăiat în bucăţi 1 ceapă, tăiată bucăţi zahăr (dacă e nevoie) 1 cană apă + 1/4 cană 1/3 cană oţet de mere 1/4 cană ketchup 200 g bucăţi de ananas, nescurs

Mod de preparare

Pui bucăţile de porc într-un bol şi asezonezi cu sare, 1/4 linguriţă zahăr şi o linguriţă de sos de soia. Amesteci cu albuşul şi ceapa verde. Acoperi şi laşi la frigider cel puţin o oră.

Încingi 950 de ml de ulei într-un ceaun sau vas adânc. Acoperi carnea cu 1/2 cană de amidon şi pui în uleiul încins şi prăjeşti cam 10 minute, până se rumenesc în mod egal. Scurgi apoi pe şervete de hârtie.

Încingi 1 lingură de ulei într-un wok la flacără medie. Pui ţelina, ardeiul şi ceapa şi laşi până se înmoaie. Asezonezi cu sare şi zahăr. Dai la o parte.

Într-o togaie mai mare, amesteci 1 cană de apă, sare, 3/4 cană zahăr, oţetul de mere, ketchup şi 1/2 linguriţă de sos soia. Laşi să fiarbă şi adaugi şicarnea gătită, amestecul de ţelină, bucăţile de ananas cu tot cu suc. Laşi să fiarbă, amesteci cu 2 linguri de amidon de porumb şi 1/4 cană de apă. Lasă încă 10 minute.

Mai multe