Portofele cu carne de pui şi legume
Profită de această reţetă pentru un gust deosebit de care te vei bucura chiar la cină!
Ce ai nevoie
Pentru aluat 350 g făină 2 ouă 100 g margarină
300 g legume congelate(mazăre, porumb, morcov, fasole verde)
200 g ciuperci
500 g piept de pui
4 ouă
100 g făină
sare
piper
ulei
Cum se prepară
Se amestecă făina cu margarina, ouăle şi un praf de sare şi se frământă un aluat elastic, care se dă la frigider pentru 30 de minute. Se taie pieptul de pui cubuleţe şi se rumeneşte în două linguri de ulei încins 10 minute, apoi se adaugă ciupercile spălate bine şi tăiate cubuleţe. Se lasă până scade zeama, după care se pun legumele congelate şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se pune sare şi piper, după gust, se lasă să se răcească, apoi se adaugă două ouă bătute şi o lingură de făină. Se întinde aluatul, se taie rondele de 10 cm diametru.
Se pune pe mijlocul fiecărei rondele două linguri din compoziţia de legume, apoi se pliază şi se presează marginea cu o furculiţă. Se formează astfel toate „portofelele”. Se dau prin făină, apoi prin ouă bătut şi se prăjesc în baie de ulei încins, ca să iasă crocante.