Pui bavarez umplut, la cuptor

29 noiembrie 2016   Rețete cu carne

Acest pui suculent este umplut cu multe legume aromate, precum ceapa, usturoiul sau rozmarinul. Dacă te-am convins citeşte reţeta completă mai jos şi răsfaţă-i pe cei dragi cu un preparat apetisant.

Pui bavarez umplut, la cuptor - Ingrediente

1 pui întreg 3 cepe 4 căţei de usturoi 250 g unt 2 linguri rozmarin 2 linguri cimbru 2 fire de pătrunjel 1 lingură boia 1 lingură sare 1 lingură piper

Pui bavarez umplut, la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 150 de grade Celsius. Toci ceapa cât mai mare. Toci fin usturoiul, rozmarinul, cimbrul şi pătrunjelul. Speli bine şi usuci puiul, prin tamponare, cu un prosop de hârtie absorbantă. Tai aripile de la încheieturi şi umpli puiul cu ceapa, pătrunjelul şi jumătate din cantităţile de usturoi, rozmarin şi cimbru. Legi strâns cu aţă de bucătărie capătul pulpelor. Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu spre mic, adaugi restul de usturoi, rozmarinul şi cimbrul. Aşezi puiul într-o tavă de copt înaltă şi îl freci pe toată suprafaţa cu sare, piper şi boia. Dai tava la cuptorul încălzit în prealabil. La fiecare 30 de minute, scoţi puiul din cuptor şi îl ungi cu untul topit în care se află usturoiul şi verdeaţa. Laşi să se coacă aproximativ 90 de minute, până când pieliţa este aurie şi crocantă.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Mai multe