Pui caprese la cuptor

25 iulie 2024   Rețete cu carne

Pui caprese la cuptor este o rețetă simplă și delicioasă, inspirată din bucătăria italiană. Iată cum poți pregăti acest fel de mâncare.

Ingrediente

4 bucăți piept de pui

200 g mozzarella

300 g roșii

1 legătură busuioc proaspăt

2 linguri ulei de măsline

2 linguri oțet balsamic

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Condimentezi carnea cu sare, piper și oregano uscat. Într-o tigaie mare, încălzești o lingură de ulei de măsline la foc mediu. Rumenești carnea pe ambele părți, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Nu trebuie să fie complet gătite în această etapă.

Așezi pieptul de pui rumenit într-o tavă, adaugi roșiile în jurul cărnii, distribui feliile de mozzarella și stropești cu restul de ulei de măsline și oțetul balsamic.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci 20-25 de minute, până când puiul este complet gătit și mozzarella este topită și aurie. Scoți tava din cuptor și lași preparatul să se odihnească câteva minute înainte de servire. Transferi pe farfurie, adăugând roșiile și busuiocul deasupra, cu un strop suplimentar de oțet balsamic dacă dorești. Rupi frunzele de busuioc și decorezi.

Mai multe