Pui cremos cu spanac și mazăre

26 mai 2025   Rețete cu carne

Pui cremos cu spanac și mazăre este o rețetă reconfortantă care impresionează prin echilibru și finețe.

Ingrediente

500 g piept de pui

1 ceapă medie

2 căței de usturoi

200 g mazăre verde

100 g baby spanac

200 ml smântână pentru gătit

150 ml supă de pui sau apă

2 linguri ulei de măsline

sare și piper, după gust

1 linguriță unt

1 linguriță zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cureți mazărea și spanacul, le speli bine și le lași la scurs. Cureți ceapa și usturoiul, și le tai mărunt.

Într-o tigaie mare, pui uleiul și untul. Călești ceapa 3 minute, apoi adaugi usturoiul. Pui carnea de pui, o rumenești pe toate părțile 6-8 minute, până este aproape gătită. Torni supa de pui și lași să fiarbă 5 minute. Adaugi smântâna, mazărea și spanacul. Amesteci ușor. Lași să fiarbă încă 5-7 minute, până se îngroașă sosul și legumele sunt fragede.

Potrivești de sare, piper și storci puțină lămâie. Servești preparatul cald cu pâine prăjită.

Mai multe