Pui cremos cu spanac și mazăre
Pui cremos cu spanac și mazăre este o rețetă reconfortantă care impresionează prin echilibru și finețe.
Ingrediente
500 g piept de pui
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
200 g mazăre verde
100 g baby spanac
200 ml smântână pentru gătit
150 ml supă de pui sau apă
2 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
1 linguriță unt
1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare
Cureți mazărea și spanacul, le speli bine și le lași la scurs. Cureți ceapa și usturoiul, și le tai mărunt.
Într-o tigaie mare, pui uleiul și untul. Călești ceapa 3 minute, apoi adaugi usturoiul. Pui carnea de pui, o rumenești pe toate părțile 6-8 minute, până este aproape gătită. Torni supa de pui și lași să fiarbă 5 minute. Adaugi smântâna, mazărea și spanacul. Amesteci ușor. Lași să fiarbă încă 5-7 minute, până se îngroașă sosul și legumele sunt fragede.
Potrivești de sare, piper și storci puțină lămâie. Servești preparatul cald cu pâine prăjită.