Pui cu bacon în sos de muştar

5 august 2016   Rețete cu carne

Un fel de mâncare aromat, recomandat pentru toşi gurmanzii. Nu ne credeţi? Trebuie să încercaţi această reţetă de pui cu bacon în sos de muştar, şi veţi obţine un preparat moale, aromat şi delicios.

Pui cu bacon în sos de muştar - Ingrediente

1/3 cană muştar 1/4 linguriţă boia 1/4 linguriţă sare 1/8 linguriţă piper 8 fâşii de bacon, tocate 1 cană ceapă tocată 1 lingură ulei de măsline 3 bucăţi piept de pui, fără oase şi pieliţe 1 1/2 cană supă de pui

Pui cu bacon în sos de muştar - Mod de preparare

Amestecă muştarul, boiaua, sare şi piper într-un vas mic, pentru a obţine o pastă. Unge cu ea fiecare bucată de pui, pe ambele părţi. Dă deoparte.

Într-o tigaie mare, prăjeşte baconul la flacără medie până când se rumeneşte. Dă deoparte pe o farfurie, lăsând grăsimea în tigaie. Pui ceapa tocată în grăsime şi laşi până se mai înmoaie. Aşază în aceeaşi farfurie cu baconul.

Adaugă 1 lingură de ulei de măsline în aceeaşi tigaie încinsă. Găteşte bucăţile de pui (cu pasta pe ele), la flacără medie, cam un minut şi jumătate pe fiecare parte. Puiul nu trebuie să fie bine pătruns, cel puţin nu la acest pas. Scoate-l pe o farfurie.

Toarnă în aceeaşi tigaie supa de pui, lasă să dea în clocot. Reaşezi baconul şi ceapa şi amesteci bine. Repui şi bucăţile de pui, dai focul mai mic şi lasă pe foc 15-20 de minute, întrocând pe partea cealaltă o singură dată. Lasă carnea să se pătrundă bine, până nu mai este roz pe interior.

To the same skillet, add 1 and 1/2 cups chicken broth, bring to boil, scraping the bottom of the pan. Add back bacon and onions, mix well. Add back the chicken breast, reduce the heat to low-medium and cook for about 15-20 minutes, turning chicken once, until chicken breast is fully cooked and no longer pink in the center.

Mai multe