Pui cu ciuperci şi smântână

31 martie 2016   Rețete cu carne

Puiul este cea mai la îndemână carne, pe care o poţi achiziţiona uşor şi ieftin. Iar reţetele cu pui sunt cu sutele. Una dintre ele este chiar aceasta.

Ingrediente (2 porţii)

1 piept mare de pui

2 cepe

6 ciuperci mici

1-2 linguri făină

2 linguri ulei

200 g smântână dulce de gătit

piper

sare

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi-l porţionezi după dorinţă. Ciupercile le speli, foarte bine şi le tai felii. Prăjeşti bucăţile de pui în ulei, le scoţi şi le laşi la cald. În grăsimea în care ai prăjit puiul căleşti ceapa tăiată julien, adaugi ciupercile, puiul şi acoperi cu apă. Laşi la fiert circa 20 de minute, dizolvi făina în puţină apă rece şi o pui în cratiţă.

Pui smântâna amestecând continuu şi mai laşi pe foc 10 minute. Cu câteva minute înainte să opreşti focul condimentezi cu piper şi sare. Îl serveşti cald, asezonat cu pătrunjel verde.

Mai multe