Pui cu lămâie şi rozmarin
Noi am folosit rozmarin proaspăt. dar indiferent dacă este uscat sau vrede, cu siguranţă vei obţine nişte bucăţi de pui cu lămâie şi rozmarin foarte gustoase.
Mod de preparare pentru pui cu lămâie şi rozmarin
6 bucăţi de pui pulpă superioară 2 linguri ulei 4 căţei usturoi pisat 3 cepe verzi tocate
2 linguri rozmarin proaspăt, tocat
coaja de la o lămâie
3 căţei de usturoi
sare
piper
1 lingură ulei
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru pui cu lămâie şi rozmarin
Pentru sos, pui rozmarinul, coaja de lămâie, usturoiul, sarea şi piperul într-un blender şi amesteci bine. Apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou.
Pui bucăţile de pui într-un vas şi dai fiecare bucată prin sos. Aşezi puiul cu pieliţa pe fundul vasului şi stropeşti cu zeamă de lămâie. laşi la marinat o oră sau peste noapte, iar înainte de a gătri laşi o oră la temperatura camerei.
Încingi cuptorul. Încingi uleiul într-o tigaie la foc iute. usuci puiul cu şervete absorbante şi pui în tigaie cu pieliţa în sus. Laşi pe fiecare parte câte 3-5 minute până se se rumenesc.
Pui usturoiul şi ceapa verde tocată printre bucăţile de pui în tigaie. Bagi la cuptor pentru 20 de minute.