Pui cu lămâie şi sparanghel

16 mai 2017   Rețete cu carne

Ştiai că asparagina, un compus al sparanghelului, are efect diuretic, ajutând organismul să elimine toxinele şi sarea în exces? Combină-l cu pui şi lămâie, pentru  masă copioasă.

Ingrediente

450 g piept de pui

30 g făină

30 g unt

sare

piper

2 lămâi, feliate

200 g sparanghel

1-2 linguri miere

condimente pentru pui, opţional

pătrunjel

Mod de preparare

Baţi pieptul de pui, ca pentru şniţele. Presari peste el făina, amestecată cu condimente, sare şi piper, după gust. Rumeneşti carnea într-o tigaie, în untul topit, 3-5 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

Căleşti sparanghelul, 2-3 minute. Adaugi feliile de lămâie şi le laşi pe foc, până îşi schimbă uşor culoarea. Aşezi lângă pui. Serveşti cu miere şi pătrunjel, dacă doreşti.

Sursa http://www.yummly.com

Mai multe