Pui cu mere şi portocale

23 noiembrie 2017   Rețete cu carne

O friptură de pui cu mere şi portocale este foarte delicioasă şi este pe gustul multora dintre noi. De nutrimenţii şi vitaminele din mere şi portocale poţi beneficia astfel alături de o friptură pregătită la cuptor care va umple cu aromele sale întregul cămin.

Pui cu mere şi portocale - Ingrediente (4-5 porţii)

1 pui 2 portocale 2 mere 2 linguri miere sare piper oregano coriandru ulei

Pui cu mere şi portocale - Mod de preparare

Se spală puiul, se condimentează în interior şi în exterior cu sare, piper, oregano şi cu coriandru. Se unge cu miere şi cu puţin ulei şi se pun în inte­rior feliile de la o portocală şi de la un măr.

Se aşază puiul ­într-o tavă unsă şi se toarnă o cană cu apă. Se acoperă cu folie de aluminiu, se înţeapă folia în 2-3 locuri şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute, la foc potrivit.

Se scoate folia şi se coace, la foc mai mare, până se rumeneşte puiul. Se unge din când în când cu sosul din tavă. Se aşază pe un platou şi se decorează cu felii de portocală şi de măr.

Mai multe