Pui cu miere şi cardamom

28 octombrie 2014   Rețete cu carne

Este o reţetă tradiţională din Noua Zeelandă, dar poate fi pregătită la fel de bine în orice bucătărie românească, în care carnea de pui este gătită des.

Ingrediente

Pentru marinată

4 linguri miere 2 linguri sherry 1 linguriţă seminţe de cardamom întregi 1 linguriţă boabe întregi de piper

Pentru pui

6 bucăţi piept de pui sau un pui întreg, tăiat în bucăţi

2 linguri ulei măsline

1 lămâie, tăiată felii subţiri

sare şi piper

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Amestecă mierea lăsată la temperatura camerei cu sherry, seminţele de cardamom şi boabele de piper. Pune puiul într-un vas mare şi unge-l cu marinata. Acoperă cu o folie de plastic şi lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute.

Încinge uleiul într-o tigaie la foc iute. Pune puiul la rumenit puţin, pe toate părţile, până când devine auriu.

Pune feliile de lămâie într-o tigaie. Aşază bucăţile de pui deasupra. Unge cu marinata rămasă. Asezonează cu sare şi piper. Pune-l în cuptor şi lasă-l la copt până când carnea se pătrunde bine. Scoate din cuptor şi lasă să se odihnească aproape 10 minute înainte de a servi. Poţi servi cu orez, piure de cartofi sau cuscus.

sursa: simplyrecipes.com

Mai multe