Pui cu miere şi cardamom
Este o reţetă tradiţională din Noua Zeelandă, dar poate fi pregătită la fel de bine în orice bucătărie românească, în care carnea de pui este gătită des.
Ingrediente
Pentru marinată
4 linguri miere 2 linguri sherry 1 linguriţă seminţe de cardamom întregi 1 linguriţă boabe întregi de piper
Pentru pui
6 bucăţi piept de pui sau un pui întreg, tăiat în bucăţi
2 linguri ulei măsline
1 lămâie, tăiată felii subţiri
sare şi piper
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Amestecă mierea lăsată la temperatura camerei cu sherry, seminţele de cardamom şi boabele de piper. Pune puiul într-un vas mare şi unge-l cu marinata. Acoperă cu o folie de plastic şi lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Încinge uleiul într-o tigaie la foc iute. Pune puiul la rumenit puţin, pe toate părţile, până când devine auriu.
Pune feliile de lămâie într-o tigaie. Aşază bucăţile de pui deasupra. Unge cu marinata rămasă. Asezonează cu sare şi piper. Pune-l în cuptor şi lasă-l la copt până când carnea se pătrunde bine. Scoate din cuptor şi lasă să se odihnească aproape 10 minute înainte de a servi. Poţi servi cu orez, piure de cartofi sau cuscus.
sursa: simplyrecipes.com