Pui cu parmezan la cuptor

28 iulie 2016   Rețete cu carne

Puiul cu parmezan la cuptor este una dintre acele reţete pe care trebuie să le păstrezi într-un caiet. Este uşoară şi se face repede. E greu să dai greş cu această reţetă!

Ingrediente (4 porţii)

4 bucăţi piept de pui, fără pieliţă şi dezosat 1/2 cană parmezan, dat pe răzătoare 2 linguriţe boia 1/4 cană făină 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper 1/2 linguriţă pudră de usturoi 2 ouă, bătute 1/4 cană unt, topit

Mod de preparare

Încinge cuptorul şi pregătelte două boluri de mărime medie. Bate ouăle într-unul din ele. Amestecă făina, parmezanul, boiaua, pudra de usturoi, sarea şi piperul în al doilea bol.

Aşază hârtie de copt într-o tavă şi unge cu puţin ulei. Scufundă fiecare bucată de piept de pui, pe rând, în amestecul de ou, apoi prin amestecul de parmezan şi boia, acoperind bine pe ambele părţi. Aşază-le, într-un singur strat, în tavă. Toarnă untul topit peste bucăţile de pui.

Lasă la copt, la foc mediu, 40-45 de minute, până când brânza devine arămie, iar carne se pătrunde. Poţi servi cu ce legume îţi sunt pe plac. De asemenea, poţi presăra cu pătrunjel proaspăt pe deasupra.

http://sugarapron.com/

Mai multe