Pui cu roşii, busuioc şi oţet balsamic

24 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Această reţetă poate fi preparată indiferent de anotimp, fără a-i fi influenţat gustul în vreun fel.

Ingrediente

1/3 cană oţet balsamic 2 bucăţi piept de pui fără pieliţă şi fără oase 1 lingură ulei măsline sare piper 500 g roşii cherry, tăiate în jumătate 2 căţei usturoi, pisaţi 1 ceapă tocată 1 mână de frunze de busuioc

Mod de preparare

Toarnă oţetul balsamic într-o cratiţă mică şi pune la foc mediu. Lasă pe foc să scadă cantitatea de oţet până obţine consistenţa unui sirop.

Între timp, taie bucăţi de pui de mărimea care vrei. Asezonează cu sare şi piper.

Încinge uleiul. Pune puiul în el şi lasă-l cel puţin 1 minut, apoi întprci pe partae cealaltă, acoperi cu capac şi laşi să se facă 10 minute. Dă deoparte.

Pune ceapa în lichidul rămas în vas şi lasă pe foc 2 minute, apoi adaugă usturoiul şi mai lasă 30 de secunde. Adaugă roşiile tăiate şi sotează 2 minute.

Pune puiul pe farfurie şi pune deasupra roşii şi ceapă şi stropeşte cu reducţia de oţet balsamic şi presară busuioc.

sursa: http://thewanderlustkitchen.com

Mai multe