Pui cu spanac în sos cremos de brânză

4 mai 2018   Rețete cu carne

Ce poate fi mai apetisant decât un pui bine rumenit cu spanac şi bacon într-un sos cremos de brânză? Încearcă şi tu reţeta de azi.

Ingrediente

450 g piept de pui

1 linguriţă boia

2 linguriţe mix de condimente

4 fâşii bacon, feliate

4 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri unt

2 roşii, feliate

200 g spanac

1 linguriţă fulgi de ardei iute

250 ml supă de pui

250 g smântână sau iaurt

120 g mozzarella sau telemea

sare

piper

Mod de preparare – Pui cu spanac în sos cremos de brânză

Condimentezi bucăţile de piept de pui cu 1 linguriţă de mix de condimente, sare şi piper, după gust. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumeneşti puiul 4-5 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Topeşti în tigaie untul rămas. Căleşti usturoiul 1-2 minute. Presari boiaua şi cealaltă linguriţă de mix de condimente. Adaugi roşiile şi supa de pui. Laşi să clocotească uşor 4-5 minute.

Separat, rumeneşti baconul dacă vrei să fie mai crocant. În tigaia principală pui smântâna, brânza rasă, spanacul şi fulgii de ardei iute. Ţii pe foc şi amesteci până se topeşte brânza. Adaugi baconul şi întorci puiul în tigaie. Îl amesteci cu sosul încă 10-15 minute. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Serveşti imediat.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com

Mai multe