Pui în glazură dulce

11 august 2014   Rețete cu carne

O reţetă inedită şi gustoasă direct în meniul tău! Cu drag o împărtăţim cu tine!

Ingrediente

3/4 cană gem portocale 1/3 cană oţet balsamic 3 linguri miere piper 1/2 linguriţă amidon porumb 8-10 pulpe dezosate de pui sare ulei de măsline

Mod de preparare

Pune puiul într-o tigaie. Unge bucăţile de pui pe ambele părţi cu ulei de măsline. Apoi presară piper şi sare. Încinge un grătar şi lasă puiul pe el cam 4-6 minute pe fiecare parte, până când este bine pătruns.

Cât timp puiul este pe grătar, amestecă gemul de portocale, oţetul balsamic, mierea şi piperu într-o cratiţă la foc puţin iute. Lasă să fiarbă şi dă focul mai încet. Încorporează şi amidonul de porumb şi mai lasă pe foc câteva minute.

Dă la o parte puiul de pe grătar şi pune-l în farfurii, tăiat după dorinţă. Toarnă pe deasupra compoziţia de gem şi „îmbracă“ puiul pe toată suprafaţa. Asezonează cu sare şi piper şi serveşte cât e cald.

sursa: http://sweettreatsmore.com

Mai multe