Pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci
Această reţetă de pui în sos cremos cu bacon şi ciuperci va fi, cu siguranţă, unul dintre cele mai bune feluri de mâncare pe care le-ai pregătit vreodată! Inundă puiul cu un sos absolut delicios, aromat şi cremos!
Ingrediente 4 pulpe de pui 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe condimente italieneşti sare piper
Pentru sos
1 lingură ulei de măsline
250 g ciuperci, feliate
6 felii bacon, prăjit, rumenit
1 cană smântână
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper
1 linguriţă pudră de usturoi
1 lingură cimbru
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Încingi uleiul într-o tigaie mare la flacără medie. Pui pulpele de pui, le asezonezi cu condimentele italieneşti, sare şi piper. Laşi pulpele câte 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi apoi, bagi tigaia la cuptor. O laşi 20 de minute sau până se pătrunde carnea. Dai puiul deoparte pe o farfurie.
Torni uleiul de măsline în tigaie şi sotezi ciupercile până se înmoaie. Adaugi baconul, smântâna, sare, piper, pudra de usturoi şi cimbrul. Laşi să fiarbă puţin până începe să se mai îngroaşe sosul. Reaşezi bucăţile de pui în tigaie şi mai laşi 1 minut pe foc. Serveşti imediat.
sursa: http://therecipecritic.com/