Pui în sos cremos de ardei copţi

29 iulie 2016   Rețete cu carne

Puiul, un tip de carne accesibil oricui, poate fi preparat în fel şi chip. Noi am încercat această reţetă de pui în sos cremos de ardei copţi, o reţetă delicioasă. Încearc-o şi nu vei regreta!

Pui în sos cremos de ardei copţi - Ingrediente

1 kg piept de pui, dezosat şi fără pieliţe (3-4 bucăţi) 1 lingură unt 1/4 cană ceapă tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 400 g ardei copţi, tocaţi fin 1 1/4 cană supă de pui 120 g cremă de brânză 1/4 - 1/2 linguriţă piper roşu pisat 1/4 cană busuioc tocat

Pui în sos cremos de ardei copţi - Mod de preparare

Aşază o tigaie mare pe flacără medie. Adaugă untul şi, odată ce s-a topit, pune bucăţile de carne. Lasă puiul câte 5 minute pe fiecare parte. Apoi, scoate puiul din tigaie şi dă-l deoparte.

În aceeaşi tigaie, sotezi ceapa şi usturoiul timp de 2-3 minute. Toarnă ardeii tocaţi şi sotează încă 1-2 minute. Apoi, toarnă supa de pui, adaugă crema de brânză şi piperul. Lasă să fiarbă şi amestecă pentru a se încorpora bine crema de brânză în supă.

Odată ce sosul este moale, pune carnea de pui înapoi în tigaie. Presară busuiocul şi mai lasă pe foc 2 minute înainte de a servi. Feliază carnea şi serveşte-o acoperită cu sosul cremos din tigaie.

http://www.aspicyperspective.com/

Mai multe