Pui în sos cremos de brânză cu ciuperci şi spanac
Cui nu îi place o friptură apetisantă de pui în sos cremos de brânză cu ciuperci şi spanac? Înceracă şi tu reţeta noastră simplă.
Ingrediente
4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei 300 g ciuperci, feliate sare piper
Pentru sos
4 căţei de usturoi, pisaţi
4 linguri unt
1 lingură făină
250 ml supă de pui
250 g smântână
50 g parmezan, ras
½ linguriţă usturoi pudră
200 g spanac
sare
piper
Mod de preparare – Pui în sos cremos de brânză cu ciuperci şi spanac
Într-o tigaie, rumeneşti puiul în uleiul încins 4-5 minute pe fiecare parte. Adaugi sare şi piper, după gust. Scoţi carnea pe o farfurie. Sotezi ciupercile în aceeaşi tigaie, până când îşi schimbă culoarea, 3-4 minute. Le pui lângă pui.
Căleşti usturoiul în untul topit până se înmoaie. Combini cu făina, supa de pui, smântâna, usturoiul pudră şi parmezanul. Amesteci 2-3 minute. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Adaugi spanacul şi mai ţii tigaia pe foc 1-2 minute. Serveşti pieptul de pui cu sos.