Pui în sos cu măr şi ceapă

17 noiembrie 2017   Rețete cu carne

Poate ţi se pare o combinaţie neobişnuită, însă te asigurăm că este foarte gustoasă. Încearcă şi tu puiul cu măr şi ceapă.

Ingrediente

900 g pulpe de pui şi ciocănele

1 ceapă, feliată subţire

2 mere, feliate

1 lingură seminţe de chimen, opţional

2 linguri ulei

350 ml oţet de mere

350 ml fiertură de pui

sare

piper

Mod de preparare – Pui cu măr şi ceapă

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. O rumeneşti într-o tigaie, într-o lingură de ulei încins, 4-5 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

În uleiul rămas, căleşti merele şi ceapa 3-5 minute, până se înmoaie. Adaugi seminţe de chimen, dacă vrei. Torni oţetul şi jumătate din supa de pui. Laşi să dea în clocot şi ţii pe foc 5 minute, apoi reduci flacăra.

Întorci puiul în tigaie şi completezi cu restul de fiertură de pui. Acoperi cu un capac şi laşi pe foc 45-50 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://12tomatoes.com

http://12tomatoes.com

Mai multe