Pui în sos de smântână cu spanac
Este excelent atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
Ingrediente
2 bucăți piept de pui
2 linguri ulei
2 căței de usturoi
1 cană smântână
2 căni spanac
¼ cană parmezan ras
zeama de la ½ lămâie
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Condimentezi pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți. Într-o tigaie, încingi uleiul și prăjești carnea pe fiecare parte, până se rumenește, apoi o scoți și o lași deoparte.
În aceeași tigaie, adaugi usturoiul mărunțit, spanacul și gătești câteva minute până când se înmoaie spanacul. Torni smântâna și parmezanul, amesteci și ții la foc mic până când sosul devine cremos. Dacă este prea gros, mai poți adăuga puțină apă pentru a-l subția.
Pui carnea în sos și lași să fiarbă 5 minute, apoi storci zeama de la jumătate de lămâie și amesteci ușor. Asezonezi cu sare și piper.