Pui la cuptor cu cartofi şi usturoi
O masă rapidă, ce se prepară într-o singura tavă, puiul la cuptor cu cartofi şi usturoi este pur şi simplu delicios. Adaugă-i puţin parmezan şi condimentează-l bine, pentru a te bucura din plin de gustul său.
Ingrediente
3-4 cartofi
3 linguri ulei
4 linguriţe usturoi pudră
3 linguriţe mix de condimente
50 g parmezan ras
3-4 bucăţi piept de pui
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Speli cartofii şi îi usuci, apoi îi tai pe lung feliuţe. Într-un bol, combini usturoiul, mixul de condimente, parmezan, sare şi piper, după gust. Amesteci jumătate din cantitate cu cartofii şi o lingură de ulei. Dai la cuptor într-o tavă, pentru 15 minute.
Ungi bucăţile de pui cu restul de ulei. Presari restul de condimente, pe ambele părţi. Reduci temperatura cuptorului la 200 °C. Aşezi puiul în tavă lângă cartofi şi mai dai la cuptor, aproximativ 15-20 de minute. Serveşti cu extra parmezan, dacă vrei.
Sursa http://www.lecremedelacrumb.com