Pui la cuptor cu cartofi şi usturoi

30 mai 2017   Rețete cu carne

O masă rapidă, ce se prepară într-o singura tavă, puiul la cuptor cu cartofi şi usturoi este pur şi simplu delicios. Adaugă-i puţin parmezan şi condimentează-l bine, pentru a te bucura din plin de gustul său.

Ingrediente

3-4 cartofi

3 linguri ulei

4 linguriţe usturoi pudră

3 linguriţe mix de condimente

50 g parmezan ras

3-4 bucăţi piept de pui

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Speli cartofii şi îi usuci, apoi îi tai pe lung feliuţe. Într-un bol, combini usturoiul, mixul de condimente, parmezan, sare şi piper, după gust. Amesteci jumătate din cantitate cu cartofii şi o lingură de ulei. Dai la cuptor într-o tavă, pentru 15 minute.

Ungi bucăţile de pui cu restul de ulei. Presari restul de condimente, pe ambele părţi. Reduci temperatura cuptorului la 200 °C. Aşezi puiul în tavă lângă cartofi şi mai dai la cuptor, aproximativ 15-20 de minute. Serveşti cu extra parmezan, dacă vrei.

Sursa http://www.lecremedelacrumb.com

Mai multe