Pui la grătar cu ananas

22 august 2014   Rețete cu carne

Dacă până acum ai folosit ananasul doar pentru preparatele dulci, acum vei fi surprinsă să descoperi ce gust minunat îi oferă puiului la grătar.

Ingrediente

1 cană ceapă verde, tocată 3 linguri suc proaspăt de lămâie 2 linguri zahăr brun 1 lingură busuioc proaspăt 1 lingură sos de soia 1 lingură ghimbir proaspăt, mărunţit ¼ linguriţă cuişoare ½ linguriţă piper negru măcinat 3 căţei de usturoi, mărunţit 2 foi de dafin 1 ardei gras, tocat 4 bucăţi de pui 1 ananas proaspăt, feliat ulei, pentru uns tava ½ cană ardei gras roşu, tocat ¾ linguriţă sare

Mod de preparare

Pune o cană ceapă tocată, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, zahăr şi următoarele 8 ingrediente (până la ardei) în bolul unui mixer şi amestecă. Pune compoziţia într-opungă de plastic. Pune bucăţile de pui în pungă şi sigileaz-o. lasă puiul la marinat în pungă, la frigider, pentru 1 oră.

Încinge grătarul. Scoate puiul din pungă şi lasă-l la temperature camerei cam 20 de minute. Pune feliile de ananas pe gratarul uns cu ulei. Frige feliile de ananas câte 6 minute.

Ia-le de pe grătar şi lasă-le să se răcească pentru 5 minute. Taie-le în bucăţele şi pune-le într-un bol. Adaugă restul de ceapă tocată, 1 lingură de ulei de măsline, ½ linguriţă de ulei, ardeiul gras şi ¼ linguriţă sare. Amestecă pentru combinare.

Asezonează bucăţile de pui cu sare şi pune-le pe grătar. Găteşte puiul câte 5 minute pe fiecare parte. I-al de pe grătar şi lasă-l deoparte pentru 5 minute. Taie-l în bucăţi şi serveşte cu felii de ananas.

Sursa: Taking On Magazines

Mai multe