Pui la grătar cu miere şi turmeric

23 ianuarie 2017   Rețete cu carne

Mai puţin cunoscut la noi, turmericul este un condiment asiatic ce aduce multe beneficii pentru sănătate, dar în acelaşi timp oferă şi un gust special oricărui preparat. Încearcă această reţetă gustoasă de pui la grătar cu miere şi turmeric.

De ce ai nevoie pentru a pregăti pui la grătar cu miere şi turmeric

4 pulpe de pui cu piele

2 caţei de usturoi, pisaţi

1 lingură miere

15 ml sos de soia

15 g turmeric

piper, după gust

sare, după gust

½ lingură ulei de măsline

Cum prepari puiul la grătar cu miere şi turmeric

Presari peste pulpele de pui usturoiul, mierea, turmericul, piperul şi sarea şi agiţi până se amestecă bine. Încălzeşti o tigaie tip grill la foc mediu şi adaugi uleiul.

Găteşti puiul pe ambele părţi, până se formează o crustă crocantă pe mijloc şi se  rumeneşte. Asezonezi cu alte condimente, după gust. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://rasamalaysia.com

Mai multe