Pui pane cu andive

25 februarie 2016   Rețete cu carne

Un aperitiv perfect pentru un meniu la sfârşit de săptămână.

Ingrediente

2 andive mari

½ piept de pui

100 g orez cu bobul lung

½ ardei gras roşu

½ ardei gras galben

½ ardei gras verde

1 cartof mare

1 ou

2 linguri făină

50 ml ulei

2 linguri zeamă de lămâie

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare:

Desfaci andivele şi foloseşti frunzele mari ca suport pentru salata de orez cu pui pane. Fierbi orezul în apă cu sare şi cu o lingură de ulei, scurgi apa şi laşi orezul să se răcească. Separat, fierbi cartoful în coajă, scurgi apa, cureţi coaja şi-l tai cuburi. Tai ardeii şi pieptul de pui cuburi subţiri, ca pentru pane.

Amesteci oul cu făina, sare şi piper şi diluezi cu puţină apă. Treci cuburile de carne prin acest sos, le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime. Aşezi pe foile de andive o lingură de orez, cubuleţe de cartofi, ardei, condimentezi cu sare şi piper, stropeşti cu ulei şi zeamă de lămâie, adaugi un şniţel şi serveşti decorat cu pătrunjel verde.

Mai multe