Pui picant
Ne-a fost poftă azi de nişte şniţele sau ceva carne într-o crustă picantă. Şi uite ce am pregătit: Ingrediente
6 pulpe mici de pui
3 ouă
200 ml bere
300 g pesmet
1 linguriţă cu vârf boia iute
200 g făină
1 lingură condimente amestecate: cimbru, rozmarin, busuioc
ulei pentru prăjit
sare
piper
Pentru decor
4 fire de ceapă verde
2 pere
Mod de preparare
Pulpele se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare pentru câteva minute. Se scot şi se lasă la răcit.
Într-un castron se bat bine ouăle, se adaugă berea, sare, piper după gust şi făina. Se bate în continuare până se obţine un aluat mai gros decât cel de clătite. Într-o farfurie adâncă, se amestecă pesmetul cu condimentele şi boiaua.
Pulpele răcite se pun în compoziţia de ou cu bere, unde se lasă câteva minute. Se scot, se trec prin pesmetul cu condimente, se prăjesc în ulei la foc mic şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Se servesc calde, dar sunt bune şi reci.