Pui Saltimbocca

5 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Denumirea de saltimbocca înseamnă „sari direct în gură“ şi această reţetă este o variantă foarte delicioasă pentru cină.

Ingrediente

1 pipet de pui dezosat şi fără pieliţă, tăiat în 4 sare piper 1 lingură salvie tocată, plu încă alte 24 de frunze 2 căţei usturoi pisaţi fulgi de ardei iute ulei de măsline 6 felii subţiri de prosciutto 6 felii de caşcaval (sau brânză forntina)

Mod de preparare

Folsind un ciocan de bucătărie, bate fiecare bucată de carne. Sărează şi piperează fiecare bucată. Apoi presară salvie tocată, usturoi, fulgi de ardei iute şi ulei de măsline. Unge bine fiecare bucată de carne şi lasă la temepratura camerei cam o oră sau lasă la frigider mai multe ore.

Încinge o tigaie mare la flacără potrivită şi adaugă 3 linguri de uleui măsline. Adaugă frunzele de salvie şi lasă-le să devină crocante, cam 30 de secunde. Dă la o parte şi scurge.

Rumenşte bucăţile de pui în ulei cam 2 minute pe fiecare parte şi transferă într-un vas termorezistent.

Deasupra fiecări bucăţi de pui pune două frunze de salvie, o felie de prosciutto şi o feli de caşcaval sau fontina. Lasă câteva minute până când se topeşte brânza.

Mai multe