Pulpă de miel la tavă

17 aprilie 2025   Rețete cu carne

Fragedă, suculentă, cu crustă rumenă și arome care-ți îmbrățișează casa. O rețetă care nu dă greș niciodată.

Ingrediente

1 pulpă de miel din spate

2 căpățâni de usturoi

2 morcovi

1 ardei iute, roșu

2 cepe mari

5 roșii cherry

crenguțe de cimbru proaspăt

crenguțe de rozmarin proaspăt

sare

piper

boia

rozmarin uscat

cimbru uscat

3 linguri ulei

400 ml vin alb, sec

Mod de preparare

Speli carnea și o dai cu sare, cu piper, cu boia, după gust, pe ambele părți. Într-un bol, amesteci cimbrul uscat și rozmarinul uscat cu uleiul, omogenizezi, apoi adaugi 200 ml de vin. Ungi carnea cu acest amestec și o lași la frigider peste noapte.

Speli bine legumele. Tai morcovii, ceapa în patru, usturoiul întreg în jumătate și roșiile în jumătate.

Scoți carnea de la frigider, o lași până ajunge la temperatura camerei, apoi o presari din nou cu piper și cu sare, după gust. Torni o cană de apă într-o tavă mai adâncă, așezi carnea în tavă, o acoperi cu folie de aluminiu și o dai la cuptor 40 de minute. Îndepărtezi folia, torni restul de vin și o ții la foc potrivit până se rumenește. Ai grijă să o întorci și, din când în când, să o ungi cu sosul din tavă, ţinând-o până se rumenește uniform.

Cu 20 de minute înainte de a opri focul, așezi legumele în jurul ei, crenguțele de cimbru și rozmarin proaspete, le stropești cu puțin ulei și le lași până ce carnea este făcută și legumele rumenite.

Mai multe