Pulpă de miel la tavă
Fragedă, suculentă, cu crustă rumenă și arome care-ți îmbrățișează casa. O rețetă care nu dă greș niciodată.
Ingrediente
1 pulpă de miel din spate
2 căpățâni de usturoi
2 morcovi
1 ardei iute, roșu
2 cepe mari
5 roșii cherry
crenguțe de cimbru proaspăt
crenguțe de rozmarin proaspăt
sare
piper
boia
rozmarin uscat
cimbru uscat
3 linguri ulei
400 ml vin alb, sec
Mod de preparare
Speli carnea și o dai cu sare, cu piper, cu boia, după gust, pe ambele părți. Într-un bol, amesteci cimbrul uscat și rozmarinul uscat cu uleiul, omogenizezi, apoi adaugi 200 ml de vin. Ungi carnea cu acest amestec și o lași la frigider peste noapte.
Speli bine legumele. Tai morcovii, ceapa în patru, usturoiul întreg în jumătate și roșiile în jumătate.
Scoți carnea de la frigider, o lași până ajunge la temperatura camerei, apoi o presari din nou cu piper și cu sare, după gust. Torni o cană de apă într-o tavă mai adâncă, așezi carnea în tavă, o acoperi cu folie de aluminiu și o dai la cuptor 40 de minute. Îndepărtezi folia, torni restul de vin și o ții la foc potrivit până se rumenește. Ai grijă să o întorci și, din când în când, să o ungi cu sosul din tavă, ţinând-o până se rumenește uniform.
Cu 20 de minute înainte de a opri focul, așezi legumele în jurul ei, crenguțele de cimbru și rozmarin proaspete, le stropești cu puțin ulei și le lași până ce carnea este făcută și legumele rumenite.