Pulpă de porc la tavă

12 decembrie 2014   Rețete cu carne

Pregăteşte această reţetă urmând paşii recomandaţi de noi şi vei obţine cea mai bună friptură de porc la tavă.

Ingrediente

1 pulpă de porc din spate fără şorici 3-4 linguri untură 200 g slănină 5-6 căţei de usturoi 300 ml vin alb cimbru sare piper

Cum se prepară

Se spală carnea, se împănează cu bucăţele de slănină şi usturoi. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se aşază într-o tavă unsă generos cu untură. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit. Se întoarce din când în când.

Când se rumeneşte puţin carnea, se adaugă vinul amestecat cu o cană de apă şi cimbru, după gust. Se introduce din nou la cuptor pentru circa 50 de minute şi se stropeşte din

când în când cu sosul din tavă. Friptura este gata când intră furculiţa uşor în ea.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, se taie felii şi se serveşte cu o garnitură de cartofi şi cu salată.

Mai multe