Pulpe de pui cu 40 de căţei de usturoi

4 mai 2017   Rețete cu carne

Usturoiul, condiment tradiţional românesc mereu la îndemână, este nelipsit din multe preparate. Antibiotic natural, acesta aduce multe beneficii pentru sănătate dar şi o aromă specială mâncărurilor. Dacă nu îl ocoleşti, din cauza gustului înţepător, îţi propunem o reţetă cu pulpe de pui, care nu va rezista prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

8 pulpe de pui

30 g unt, divizat

1-2 linguri ulei

40 de căţei de usturoi, curăţaţi

350 ml supă de pui

½ lingură făină

1 lingură lapte

sare, după gust

piper, după gust

pătrunjel

Mod de preparare

Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper. Într-o tigaie, încălzeşti o lingură de unt şi una de ulei. Adaugi 4 pulpe de pui şi le rumeneşti, 2-4 minute, pe ambele părţi. Dai deoparte. Continui cu celelalte, în restul de unt. Dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, căleşti usturoiul, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 3-4 minute. Torni supa şi laşi pe foc, până începe să fiarbă. Reduci focul, aşezi pulpele în tigaie, acoperi, şi laşi 25-30 de minute, până când puiul este făcut. Scoţi carnea. Combini laptele cu făina şi amesteci cu sosul, 1-2 minute, până se îngroaşă. Condimentezi. Torni peste pui. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa http://therecipecritic.com

Mai multe